Foto: rr

Niet één, maar twee superheldinnen deze week

Van China tot Amerika: vrouwen delen de lakens uit, van ‘Ash is purest white’ tot ‘Captain Marvel’ . De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

If Beale Street could talk

Black love matters.


Twee geliefden, gescheiden door een muur van glas: wie zal er hen tegenhouden? De regisseur van Oscarwinnaar ‘Moonlight’, Barry Jenkins, heeft een werk van liefde en schoonheid gemaakt van ‘If Beale Street could talk’, een boek van James Baldwin vol wijsheid en vuur. Lees dat boek, zie die film, luister naar die soundtrack van Nicholas Britell. Zeg niet dat u niet gewaarschuwd was.

naar de recensie >

 

 

2

Eighth grade

Tieners van tegenwoordig.


Stand-upcomedian Bo Burnham begon ooit op Youtube. Nu debuteert hij als regisseur met een film over een tienermeisje dat zich uit op… Youtube. Recensent Ruben Aerts viel voor ‘een buitengewoon delicate krachttoer, die slechts de schijn heeft licht verteerbaar te zijn’.

Een interview met Bo Burnham en de recensie >

 

 

3

Ash is purest white

Grootse beloftes, gebroken harten.


Regisseur Jia Zhangke bewijst opnieuw waarom hij een van de belangrijkste Chinese regisseurs van het moment is, met deze mix van absurde komedie, maffiafilm, sociale schets en romantisch drama. De ster van de film, Zhao Tao, is een van de beste actrices van het jaar. En je krijgt er een groepsdans op ‘YMCA’ van de Village People zomaar gratis bij. Recht uit de Village People’s Republic of China.

naar de recensie >

 

 

4

Captain Marvel

Brie Larson doorbreekt glazen plafond.


Is er iets dat Brie Larson niet kan? Drie jaar geleden zat ze nog vast met een kind in het claustrofobische ‘Room’, vandaag doorbreekt ze het glazen plafond van het superheldenuniversum van Marvel. Recensent Ruben Aerts zag ‘een nuchtere en bijzonder gevatte superheldin’. Aye aye, Captain!

naar de recensie >

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen