Foto: AFP

Klein Zuid-Afrikaans restaurant verkozen tot beste ter wereld

Een klein restaurant aan een Zuid-Afrikaans heeft de hoofdprijs gewonnen op de World Restaurant Awards in Parijs.

Wolfgat opende in 2016 de deuren in het kleine vissersdorp Paternoster aan de westkust van Zuid-Afrika. In het restaurant is plaats voor twintig mensen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dinner view. #Wolfgat #Paternoster

Een bericht gedeeld door Wolfgat (@wolfgat) op

Voor zo’n 53 euro serveert het restaurant een degustatiemenu van zeven gangen.

De chef Kobus van der Merwe, die erg blij is met de prijs, verzamelt dagelijks verse ingrediënten aan de kust. Zijn filosofie is: ‘zo weinig mogelijk tussenkomen in de producten, om ze puur, rauw en onbehandeld te houden’.

‘We serveren een klein seizoensgebonden degustatiemenu met zo’n zeven gangen, voornamelijk zeevruchten, en dat verbeteren we met wilde kruiden en sappige zeewieren’, legt hij uit.

In de jury zat onder anderen René Redzepi van het Deense restaurant Noma en de Israëlisch-Britse kok Yotam Ottolenghi. De prijzen gingen vooral naar betaalbare restaurants.