Temptation Island is het studentenkot ontgroeid

De zon mag vandaag al volop schijnen, ’s avonds koelt het nog flink af. Gelukkig is daar het nieuwe seizoen van Temptation Island om ons aan te verwarmen. Maar hoezo, Temptation Island op vrijdag? Wat dan met al die kotstudenten die voorheen tijdens de week samentroepten om naar het programma te kijken?

Door vanavond het nieuwe seizoen van Temptation Island in primetime op ons af te vuren, gaat VIJF de rechtstreekse concurrentie aan met VTM, dat de kijker sinds vorige week probeert te bekoren met het zesde jaargang van The Voice van Vlaanderen. Toch zou dat niet de belangrijkste reden zijn om met de programmatie te schuiven, zo klinkt het bij SBS Belgium, het moederbedrijf van de televisiezenders VIER, VIJF en ZES.

‘De weekavonden zijn bij VIER tegenwoordig volgepakt met eigen producties, zoals De Dag, Topdokters en Hotel Römantiek. Die eigen producties hadden we vroeger lang niet altijd. Op vrijdagavond kiest VIER echter voor een film. Daardoor komt het goed uit om binnen onze groep Temptation Island op die dag te programmeren. Bovendien kan het programma zo hopelijk uitgroeien tot de perfecte start van het weekend’, zegt Kristof Demasure, woordvoerder van SBS.

Demasure: ‘Temptation Island kent sowieso een lange geschiedenis. Meer dan tien jaar geleden was het nog een laatavondprogramma op het toenmalige VT4. Daarna werd het een guilty pleasure op de weekdagen. Het vorige seizoen van Temptation Island is echter erg breed opgepikt, waardoor we nu denken het programma een ‘derde leven’ te kunnen geven, op de vrijdagavond in primetime dus. Het is zeker nog steeds geen familieprogramma, het blijft gericht op kijkers ouder dan zestien. Maar het bereikt intussen wel een veel breder publiek dan het studentenmilieu.’

‘We mikken op 400.000 kijkers die het programma vanavond op televisie zullen volgen’, besluit Demasure. ‘Op dinsdag wordt het programma ook nog heruitgezonden. En dan zijn er natuurlijk nog de andere manieren om te kijken die tegenwoordig erg populair zijn, zoals uitgesteld of online kijken. Wie op vrijdagavond echt niet kan, heeft dus nog genoeg andere opties.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden