Foto: AFP

19-jarige Italiaanse sensatie scoort twee keer voor AS Roma, maar Porto is nog niet uitgeteld

De tweede en minder spectaculaire affiche in de achtste finales van de Champions League draaide uit op een 2-1-zege van AS Roma tegen Porto. Grote man bij de thuisploeg was het amper 19-jarige Italiaanse goudklompje Nicolo Zaniolo, die twee keer scoorde.

De eerste helft in het Stadio Olimpico was één langgerekte geeuw. 37 minuten lang viel er amper iets te beleven. Tot Edin Dzeko vanuit het niets de bal tegen de paal mikte. Porto had in de poulefase nog met aanvallend voetbal zijn groep gewonnen, maar was vooral naar Rome gekomen om de nul te houden. Het tactisch plannetje van trainer Sérgio Conceição (ex-Standard) hield 70 minuten stand, maar dan moest Iker Casillas zich op zes minuten tijd twee keer omdraaien.

Twee keer scoorde Nicolo Zaniolo, het negentienjarige Italiaanse goudhaantje van de Romeinen en de nieuwste sensatie van de Serie A. Bij de 1-0 plaatste hij fraai een assist van Dzeko voorbij Casillas, bij de 2-0 devieerde hij een schot tegen de paal van de Bosnische spits in het lege doel. Met zijn 19 jaar en 225 dagen is Zaniolo de jongste Italiaan ooit die twee goals scoort in eenzelfde Champions League-partij. Porto stelde daar amper iets tegenover, maar scoorde wel uit zijn tweede kans van de match. Adrián López lukte tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer en houdt daarmee de Portugese kwalificatiekansen gaaf.