Foto: AFP

Internationale voetbalwereld rouwt nu lichaam van vermiste Emiliano Sala is gevonden: “Rust in vrede”

Wat al bijna twee weken gevreesd werd, is donderdagavond officieel bevestigd: profvoetballer Emiliano Sala is om het leven gekomen bij de crash van het vliegtuigje waarmee hij op 21 januari naar Cardiff onderweg was. Het lichaam dat uit het gezonken wrak geborgen werd is geïdentificeerd als dat van Sala.

LEES OOK. Politie bevestigt: gevonden lichaam is wel degelijk van voetballer Emiliano Sala

Emiliano Sala’s zus postte een emotioneel bericht bij zijn foto op Instagram: “Jouw ziel zal voor altijd in mijn ziel schijnen en de rest van mijn bestaan verlichten. Ik hou van je.”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tu alma en mi alma brillará por siempre, iluminando así, el tiempo de mi existir. Te amo tito.

Een bericht gedeeld door Romina Sala (@salaromina) op

 

Ook vanuit de voetbalwereld bleven de reacties binnenstromen. Cardiff City verspreidde een verklaring waarin de club het nieuws van de politie meldt en haar medeleven aanbiedt. “We bieden ons diepste medeleven en sympathie aan de familie van Emiliano. Hij en David (de nog vermiste piloot, nvdr.) zullen altijd in onze gedachten blijven.”

Sala en Ibbotson zaten op maandag 21 januari met z'n tweeën in het vliegtuigje dat op weg was van Frankrijk naar Cardiff, nadat Sala van FC Nantes voor 17 miljoen euro was overgenomen door Cardiff. Het toestel verdween die avond van de radar boven het Kanaal. Zondag werd het toestel op de bodem van de zee gelokaliseerd en woensdagavond werd het lichaam van Sala geborgen uit het wrak van het vliegtuigje. Van de 59-jarige piloot ontbreekt voorlopig elk spoor.

De Franse voetbalbond maakte vrijdag bekend dat dit weekend alle wedstrijden in eerste en tweede klasse voorafgegaan zullen worden door een minuut applaus.

“Rust in vrede"

Zijn teamgenoot Joe Bennett schreef eveneens “Rust in vrede” en de president van Sala’s thuisland Argentinië, Mauricio Macri, sprak van “pijnlijk nieuws”: “Mijn innige deelneming aan de familie, vrienden en collega’s van Emiliano Sala op dit zeer moeilijke moment. Wij zijn met u.”

Heel wat clubs betuigen intussen hun medeleven met de naasten van Sala. Onder meer Real Madrid laat weten "de pijn te delen met alle voetbalfans ter wereld, vooral deze in Argentinië, tijdens deze moeilijke momenten". Anderlecht tweet: "Onze gedachten zijn bij de familie, vrienden en ploegmaats van Emiliano Sala. Rust in vrede, Emiliano."

Maar nog heel wat grote namen in het voetbal waren duidelijk aangedaan door het nieuws, een overzicht:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De podcasts van De Standaard