Foto: AFP

Familie Emiliano Sala zoekt zelf verder naar verdwenen voetballer dankzij inzamelactie en gulle gift PSG-ster

De familie van Emiliano Sala heeft zaterdag de zoekactie naar de vermiste Argentijnse voetballer hervat, dit dankzij geld dat online werd ingezameld. Dat staat te lezen op een aan Sala gewijde pagina op de website gofundme.com en werd aan het persagentschap AFP bevestigd door Maria José Sottini, een vriendin van Romina Sala, zus van de voetballer.

Sala werd maandagavond met een vliegtuigje overgebracht van Nantes naar Cardiff, maar het toestel verdween boven zee van de radar. De zoekactie naar de vermiste voetballer en de piloot werd donderdag stopgezet, tot onvrede van onder meer de familie.

Vrijdagnamiddag riep de familie op geld over te maken om de zoektocht toch voort te zetten. Intussen werden daarvoor twee schepen ingeschakeld, dankzij de meer dan 182.000 euro die zaterdagnamiddag al bijeengebracht is.

Een gift van 25.000 euro staat op naam van PSG-middenvelder Adrien Rabiot. Een opgestarte petitie, met de vraag aan de autoriteiten om de zoekactie te hernemen, telt al meer dan 82.000 handtekeningen.

Bron: BELGA

De podcasts van De Standaard