Foto: fvv

Stuk beton van Gents ‘brokkelviaduct’ valt door achterruit auto

De achterruit van een wagen is vrijdagochtend beschadigd door een stuk beton dat van het E17-viaduct boven de Brusselsesteenweg in Gentbrugge viel. Het ging om een ongeluk tijdens een inspectie.

Het E17-viaduct in Gentbrugge blijft zorgen baren. Vrijdagochtend raakte een wagen die onder het viaduct doorreed beschadigd door een stukje beton. Het brakstuk viel door de achterruit van de wagen. Niemand raakte gewond.

 

 

Eerder kwamen al vuistdikke stukken beton van de onderkant van het viaduct naar beneden. Net voor de kerstvakantie knalde een stuk beton door een dakkoepel van een bus van De Lijn, waarna de omgeving onder het viaduct volledig werd ontruimd en voor drie maanden afgesloten.

Hamer

Dit keer ging het om pech. Specialisten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de beheerder van de brug, waren vrijdagochtend bezig met een inspectie van de onderkant van het viaduct. Daarbij gebruiken ze hoogtewerkers en hamers om te controleren of stukken beschadigd beton los zitten.

‘De rechterrijstrook van de Brusselsesteenweg was afgesloten voor de inspectie. Maar een stukje beton is toch op de linkerrijstrook terechtgekomen’, zegt Sylvie Syryn, woordvoerder van AWV. ‘Daar is het op de achterruit van een passerende wagen beland.’

De schade werd opgemeten en de inspectie werd stopgezet. ‘We bekijken of bij de volgende inspectie de beide rijstroken van de Brusselsesteenweg afgesloten moeten worden’, zegt Syryn.

Het viaduct wordt over meer dan een kilometer stukje per stukje geïnspecteerd om de schade in kaart te brengen. In 2020 start een grondige restauratie van het viaduct. De Vlaamse regering heeft er 20 miljoen euro voor opzijgezet.

De podcasts van De Standaard