Foto: Photo News

Theo Francken opnieuw burgemeester van Lubbeek

Theo Francken (N-VA) heeft zijn ambt als burgemeester van Lubbeek maandag opnieuw opgenomen. Via een tweet liet hij weten dat hij maandagnamiddag voor het eerst weer het schepencollege zal voorzitten.

Partijgenoot Tania Roskams, die eind 2014 na het aantreden van Francken als staatssecretaris voor Asiel en Migratie de burgemeesterssjerp ‘waarnemend’ had overgenomen, wordt weer schepen.

Francken was staatssecretaris voor Asiel en Migratie, maar de N-VA maakt geen deel meer uit van de regering Michel I omdat ze zich niet kunnen vinden in het VN-Migratiepact.

Lubbeek

De N-VA van Francken haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 9 van de 23 zetels binnen in Lubbeek, een winst van 2 zetels. De partij had om die reden voor de volgende legislatuur nog slechts één coalitiepartner nodig en koos voor CD&V. Lubbeek Leeft verdwijnt hierdoor in de oppositie.

Als Francken staatssecretaris was gebleven, dan was niet Tania Roskams maar wel Davy Suffeleers op 1 januari 2019 waarnemend burgemeester geworden.

Bron: BELGA
In het nieuws