Foto: AFP

Wall Street doet forse stap terug

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke minnen gesloten. Zorgen over de staat van de wereldeconomie kregen de overhand bij beleggers.

Johnson & Johnson (J&J) behoorde tot de opvallende dalers. Het medische bedrijf zou hebben geweten van asbestdeeltjes in zijn talkpoeder en dat liet zijn sporen na op de beursvloer. Verder stonden automakers in de schijnwerpers na bemoedigende berichten voor de sector met betrekking tot de handelsvete met China. De Dow-Jonesindex sloot 2 procent lager op 24.100,51 punten. De S&P 500 verloor 1,9 procent tot 2599,95 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 2,3 procent tot 6910,66 punten.

De Dow-Jonesindex sloot 2 procent lager op 24.100,51 punten. De S&P 500 verloor 1,9 procent tot 2599,95 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 2,3 procent tot 6910,66 punten.

Tegenvallende groeicijfers uit China en Frankrijk wakkerden de mineurstemming onder beleggers aan. Dat China aankondigde de strafheffing op auto’s van Amerikaanse makelij voor een periode van drie maanden te zullen opheffen, gaf automakers wel een impuls. GM en Ford Motor zagen eerdere flinke winsten gedurende de sessie wel verdampen. GM sloot vlak. Ford won 0,2 procent.

J&J verloor 10 procent. Volgens persbureau Reuters wist het bedrijf decennialang dat er soms asbestdeeltjes zaten in zijn talkpoeder. Inmiddels zijn al duizenden rechtszaken aangespannen vanwege de kwestie. Het bedrijf ontkent de aantijgingen.

Bron: BELGA
In het nieuws