Auteur van ‘The Handmaid’s Tale’ schrijft na meer dan 30 jaar vervolg

Margaret Atwood, auteur van ‘The Handmaid’s Tale’, zal een vervolg schrijven op haar bestseller uit 1985. Dat meldt Atwood op Facebook.

Door de gelijknamige serie, gemaakt door streamingdienst Hulu, is er vernieuwde interesse in het boek van Margaret Atwood.

‘The Handmaid’s Tale’ speelt zich af in een dystopische nabije toekomst waarin het geboortecijfer drastisch gedaald is. In de samenleving hebben vrouwen geen rechten meer. De weinige vruchtbare vrouwen worden gedwongen om kinderen te baren.

‘The Testaments’

Het vervolg, dat de titel ‘The Testaments’ zal krijgen, zal zich vijftien jaar na het einde van het eerste boek afspelen. Drie vrouwen krijgen daarin het woord en gaan verder in op het verhaal van het eerste boek.

‘Alles wat jullie me ooit hebben gevraagd over Gilead en hoe het land functioneert, is de inspiratie voor dit boek’, zegt Margaret Atwood. ‘De rest van mijn inspiratie komt uit de samenleving waarin we nu leven.’

Het nieuwe boek heeft geen link met de televisieserie. Het tweede en derde seizoen volgen hun eigen verhaal zoals dat wordt geschreven door de televisiemakers.