Foto: © VRT - Toon Aerts

Nieuwe reeks Tom Lenaerts binnenkort te zien op Eén

De langverwachte fictiereeks Over water van Tom Lenaerts en schrijver Paul Baeten Gronda zal vanaf 16 december op zondagavond worden uitgezonden op de zender Eén.

Over water draait rond het personage John Beckers, een vergeten tv-ster. Hij heerste tijdens zijn gloriedagen als lieveling van de Vlaamse huiskamers over het kleine scherm en het publiek sloot hem in het hart. Maar het succes had een prijs: zware verslavingen aan drank en gokken sleurden John mee naar een duister dal en hij verloor bijna alles wat hij had opgebouwd.

John krijgt van zijn vrouw en twee kinderen een allerlaatste kans. Na een verblijf in de rehabilitatiekliniek gaat hij aan de slag bij zijn schoonvader, die in containertransport zit. De tv-vedette gaat voor de haven werken en dat gebeurt met vallen en opstaan. Tot hij via een dubieuze zakenadvocate in een nieuwe wereld terecht komt en beseft dat hij de haven voor hem kan laten werken.

Goede bedoelingen, foute keuzes

De fictiereeks laat zien hoe een verslaafde man met goede bedoelingen toch verkeerde keuzes kan maken, en hoe hij op die manier uitgroeit van groene nieuwkomer tot spilfiguur in de lucratiefste, maar ook veruit gevaarlijkste handel van de Antwerpse dokken.

De tiendelige reeks speelt zich af in de stad Antwerpen en de haven. De cast bestaat onder anderen uit Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Kevin Janssens, Natali Broods, Jeroen Perceval, Evgenia Brendes, Jef Hellemans, Violet Braeckman en Ruth Becquart.

De reeks werd voorgesteld op Film Fest Gent. Het festival toonde de eerste twee afleveringen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden