Foto: EPA-EFE

Microsoft onttroont Apple als duurste bedrijf in VS

Microsoft lost Apple af als meest waardevolle Amerikaanse bedrijf. De waarde van Apple zit al een tijdje in een neerwaartse spiraal sinds het bedrijf meldde dat de vraag naar zijn nieuwe iPhones wel eens zou kunnen tegenvallen.

Enkele maanden geleden was Apple nog het eerste beursgenoteerde bedrijf ooit dat met zijn beurswaarde de grens van een biljoen dollar doorbrak. Niet veel later volgde webwinkelgigant Amazon dat voorbeeld. Rond die tijd piekte Apple op ongeveer 1.120 miljard dollar. Sindsdien heeft er een correctie plaatsgevonden op de beurs, waarbij vooral techbedrijven en Apple in het bijzonder ervan langs kregen.

Microsoft dankte zijn koppositie aan het feit dat het aanmerkelijk minder in waarde is gezakt. Het softwarebedrijf dat groot werd met besturingssysteem Windows en kantoorsoftware, maar tegenwoordig ook veel clouddiensten levert, bereikte maandag tussentijds op de handelsdag een waarde van 814 miljard dollar. Apple zat daar niet ver onder. Amazon was ongeveer 757 miljard dollar waard.

Bron: BELGA