Foto: bosland

Limburgs fietspad door de bomen moet dit voorjaar af zijn

De provincie Limburg kan dit voorjaar uitpakken met alweer een indrukwekkend fietspad. Na het ‘fietsen door het water’ in Bokrijk kunt u straks ‘fietsen door de bomen’ in de gemeente Hechtel-Eksel.

Het lokale fietsroutenetwerk trekt heel wat bezoekers naar Limburg, maar de provincie wil hen blijven verrassen. Dat is aardig gelukt met het fietspad door het water in Bokrijk, dit voorjaar mogen ze extra tweewielers verwachten in de gemeente Hechtel-Eksel, wanneer een spectaculaire fietsbrug wordt ingewijd middenin Bosland.

Het ontwerp is in handen van De Gregorio & Partners, Burolandschap en Ingenieursbureau Peeters. Zij werkten een constructie uit met een dubbele cirkel van 700 meter lang, waarvan het hoogste punt zich tien meter boven de grond bevindt. Om het rijden aangenaam te houden, is de hellingsgraad hooguit vier procent. Voor de veiligheid moeten de fietsers elkaar niet kruisen en worden rondom netten gehangen.

De constructie wordt zo veel mogelijk op voorhand gemaakt, maar de voorbereidende werken in de natuur zijn ook gestart.

‘Wat men nu aan het doen is, is de voorbereiding voor de aanleg van de weg naar de brug. Ook de kraan van 37 meter hoog wordt nu opgebouwd. Die is nodig om de stukken van de brug over de bomen te kunnen tillen’, aldus gedeputeerde Igor Philtjens op Radio2.

Limburgs fietspad door de bomen moet dit voorjaar af zijn