Foto: AFP

Pinokkio krijgt remake van Oscarwinnaar

Oscarwinnaar Guillermo del Toro gaat voor Netflix een remake maken van Disneys animatieklassieker ‘Pinocchio’. Dat heeft de streamingdienst meegedeeld.

De Mexicaanse cineast Guillermo del Toro, eerder dit jaar viervoudig Oscarwinnaar met zijn nostalgische monsterfilm ‘The Shape of Water’, staat in voor het scenario, de productie en de regie van een remake van Pinocchio, de Disneyfilm gebaseerd op het kinderverhaal van Carlo Collodi over een houten pop die tot leven komt. Het wordt een ‘muzikale komedie’ met marionetten die ook gebruik zal maken van de stop-motiontechniek.

De remake heeft andere accenten dan de Disneyversie: Pinocchio blijft weliswaar een onschuldig zieltje, maar nu is hij een door zijn vader in de steek gelaten jongetje dat zich verloren waant in een wereld die hij niet kan begrijpen. Via een buitengewone reis leert hij zowel zijn vader als de echte wereld kennen.

De film van Del Toro zal zich ook afspelen in het fascistische Italië van de jaren 30, het tijdperk van dictator Benito Mussolini. Het motief van de neus die langer wordt bij elke leugen, blijft behouden. De politiek geïnspireerde Collodi pende zijn Pinocchio neer in 1880. Voor zijn verfilming vijlde Walt Disney zoals gebruikelijk de scherpe kanten van het verhaal af.

Voor de 54-jarige Del Toro wordt ‘Pinocchio’ zijn allereerste animatieprent, al heeft hij wel ervaring als producent van tekenfilms voor de DreamWorks-studio’s. In een communiqué van Netflix zegt de regisseur dat animatie hem altijd bijzonder geboeid heeft en dat Pinocchio het personage is waarmee hij zich steeds ‘het meest verbonden’ heeft gevoeld. Del Toro rijgt voor de verfilming de hulp van de Jim Henson Company, het bedrijf genoemd naar de bedenker van de Muppet Show en Sesamstraat.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden