Foto: jvi

Vandalen duwen verkiezingskar in de beek

Een aanhangwagen die dienst doet als rijdend reclamepaneel voor twee onafhankelijke kandidaten van het kartel N-VA - Lennik Kwadraat werd in de nacht van woensdag op donderdag in de beek geduwd.

De feiten speelden zich af in de in de Sint-Elooistraat, in de buurt van de Zwartenbroekstraat. De vandalen handelden allicht met voorbedachten rade want de kar hing met een zware ketting vast die eerst nog doorgeknipt moest worden. Dat gebeurde mogelijk rond 1 uur 's nachts want dan hebben buurtbewoners lawaai gehoord. De lokale politie werd gisterenochtend ter plaatse geroepen en deed de nodige vaststellingen.

Karel Van Belle, de eigenaar van de kar en lijstduwer bij N-VA Lennik Kwadraat, reageert geschokt. “Wie doet zoiets nu? Wij doen toch niets verkeerd?”, klinkt het totaal verbouwereerd.

Ook medekandidaat Daniël Van der Sypt, die samen met Karel promotie voerde via de kar, is aangedaan. Hij wijst er op dat op de kar geen grote affiches hingen en dat ze nog maar net op die plek stond dus niet storend kon zijn. “Zich politiek inzetten is toch nog iets respectabel? Iedereen verdient toch een kans. Je gaat niet andermans materiaal vernietigen”, klinkt het bij Daniel.

Eerder al werden in Lennik op meerdere plaatsen spandoeken van de lijst N-VA Lennik Kwadraat kapot gemaakt. De afgelopen weken werden ook tal van affiches van de Lijst Burgemeester (LB) en CD&V besmeurd. De LB reageerde eerder deze week nog op de vandalenstreken met een stickeractie met enkele slogans gericht aan de vandalen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden