Foto: jvi

Kleinkinderen ‘vandaliseren’ verkiezingsaffiche van opa

Er mag toch ook nog eens gelachen worden. Onder dat motto liet Tinneke Deleu haar kinderen doen waar ze al héél lang zin in hadden: de verkiezingsaffiches van opa Luc wat opfleuren.

De uitgebreide affichecampagnes in aanloop naar 14 oktober bleven in Dilbeek tot nu toe over het algemeen gespaard van groot vandalisme. Hier en daar werden wel al eens wat panelen met graffiti bewerkt, en op sommige plaatsen kregen kandidaten een ooglapje aangemeten.

Dat zette Mika en Matts, de kleinkinderen van lijsttrekker voor Open VLD Luc Deleu aan het denken. Mama Tinneke werkte uiteindelijk graag mee aan het snode plannetje. “Politiek is al serieus genoeg. Zeker op sommige Facebookpagina's lees je niets dan gezaag en geklaag”, aldus Tinneke Deleu. “Daarom vond ik het eigenlijk wel een heel leuk ideetje van de kinderen om het allemaal wat luchtiger te maken.”

Gewapend met een zwarte stift gingen Mats en Mika een affiche van opa Luc op de Geraardsbergsestraat in Schepdaal te lijf. Uiteraard kon de ‘verplichte’ rotte tand niet ontbreken maar de kwajongens maakten dat al heel snel weer goed door nadien ‘Luc Deleu’ aan te passen in ‘Luc Deleu'kste opa’.

“Eigenlijk had ik stiekem heel veel zin om mee te doen”, lacht Tinneke. “Al was het gewoon ook al geweldig om die twee bezig te zien. Ze zijn nog jong, maar door hun opa leeft het thema politiek ook echt wel bij hen. Ze begrijpen dan ook wel waarom hij het heel druk heeft. Voor ons mag deze periode gerust wel snel weer voorbij zijn, zodat ook wij onze opa weer wat meer in het echt kunnen zien in plaats van op een affiche.”

In het nieuws