Foto: AFP

Politie Las Vegas heropent onderzoek naar Cristiano Ronaldo

De politie in Las Vegas heeft het onderzoek heropend naar een mogelijke verkrachting in 2009, waarbij topvoetballer Cristiano Ronaldo betrokken zou zijn geweest.

De Amerikaanse recherche is op basis van informatie van het mogelijke slachtoffer onlangs opnieuw aan de slag gegaan, laat de politie van Las Vegas in een persbericht weten. Verdere details over de zaak wil zij op dit moment niet verstrekken.

De politie kreeg op 13 juni 2009 een melding van de Amerikaanse Kathryn Mayorga over een seksueel misdrijf. In samenspraak met haar advocate gaf ze de politie geen informatie over de plaats waar de verkrachting was gebeurd, net zomin als een beschrijving van de verdachte. Wel werd een medisch onderzoek uitgevoerd.

In de daaropvolgende dagen had de advocaat van Mayorga uitvoerig contact met de advocaten van Ronaldo, die uiteindelijk een onderlinge schikking troffen. In ruil voor haar stilzwijgen betaalde de Portugese voetbalster haar zo’n 323.000 euro. In een vragenlijst gaf hij ook toe dat het slachtoffer tijdens de feiten meermaals ‘neen’ en ‘stop’ zou hebben geroepen.

Ondanks die schikking begon zij nu toch een zaak tegen de 33-jarige Portugees, meldde het Duitse weekblad Der Spiegel vorige week al. Ronaldo noemde dat bericht op Instagram 'fake news', waarop de auteur van het stuk verschillende documenten op sociale media publiceerde.

Bron: BELGA
In het nieuws