Foto: Sean D Silva

Passagier uit vliegtuig gezet omdat hij telefoon wilde opladen in cockpit

Een man is maandag uit een vlucht van de Indiase vliegtuigmaatschappij IndiGo gezet nadat hij had geprobeerd de cockpit binnen te dringen om er zijn telefoon op te laden.

Het vliegtuig van de grootste luchtvaartmaatschappij van India zou net opstijgen in Mumbai om te beginnen aan een vlucht naar Calcutta, tot een ‘ongehoorzame passagier de cockpit probeerde binnen te dringen’, meldt IndiGo in een persbericht. ‘Hij zei dat zijn mobiele telefoon moest worden opgeladen. De passagier werd daarop van het vliegtuig gegooid en overgedragen aan de politie, omdat hij de veiligheidsregels heeft verbroken.’

De Indiase politie zou de man hebben ondervraagd, maar hem daarna weer hebben vrijgelaten. Volgens lokale media was hij dronken tijdens het incident.

Overigens was het niet het enige opmerkelijke voorval dat zich maandag afspeelde op een vliegtuig in India. Diezelfde dag brak er paniek uit in een vlucht van Delhi naar Patna omdat een man probeerde in volle vlucht een van de vliegtuigdeuren te openen. Hij kon worden tegengehouden door het cabinepersoneel, dat hem in Patna overdroeg aan de politie. Volgens dagblad Hindustan Times zou de man hebben gedacht dat het een toiletdeur was.

Speciale instructievideo

Stijgende inkomens en dalende ticketprijzen hebben de afgelopen tijd voor een boom in de Indiase luchtvaartsector gezorgd. In de eerste helft van dit jaar werden een vijfde meer vliegtickets verkocht dan in de eerste helft van vorig jaar. Luchtvaartmaatschappijen melden echter dat de toevloed van passagiers die voor de allereerste keer vliegen zorgt voor ‘nieuwe uitdagingen’.

Zo zag Air Asia India zich ook al genoodzaakt een speciale instructievideo te produceren waarin aan nieuwe passagiers wordt uitgelegd dat het belangrijk is op tijd te verschijnen op de luchthaven, en hoe een vliegtuigtoilet wordt gebruikt.

Bron: The Guardian