Foto: Heildeberg Laureate Forum / Youtube

Wiskundige zegt eindelijk bewijs te hebben voor 160 jaar oud probleem (maar niet iedereen gelooft hem)

De Riemann-hypothese houdt wiskundigen al sinds midden 19de eeuw bezig, maar niemand is er ooit in geslaagd ze te bewijzen. Ondanks een beloning van een miljoen dollar. Tot nu, want de Schotse wiskundige Michael Atiyah zegt dat hij er wel in geslaagd is.

In 1859 publiceerde de Duitse wiskundige Bernhard Riemann een hypothese over priemgetallen, waarin hij een vermoeden formuleert over de verdeling van die getallen tussen de andere getallen en het afwijkend patroon dat ze vertonen.

Een belangrijke hypothese was het, waar vaak op voortgebouwd wordt en die door veel wiskundigen voor waar aangenomen wordt, alleen is ze nooit afdoende bewezen. Veel bollebozen beten er hun tanden op stuk en zelfs de premie die het Clay Mathematics Institute uit Massachusetts in 2000 uitloofde voor wie er in slaagt, leverde geen resultaat op.

Fieldsmedaille in ’66

Maar nu is er dus Michael Atiyah, een professor emeritus van de universiteit van Edinburgh, die deze week op een congres in het Duitse Heidelberg een voordracht hield waarin hij beweerde het bewijs gevonden te hebben.

Atiyah is niet de eerste de beste: hij kreeg in 1966 de Fieldsmedaille en de Abel-prijs in 2004, twee belangrijke onderscheidingen voor wiskundigen. ‘Het is zo moeilijk te bewijzen dat niemand erin geslaagd is. Dus waarom zouden we er nu in slagen, tenzij met een totaal nieuwe aanpak’, zei Atiyah. En die nieuwe aanpak heeft hij dus gevonden, beweert hij.

‘Te vaag’

Alleen was niet iedereen overtuigd door zijn boude beweringen op het congres. ‘Het is te vaag en te weinig specifiek’, zei Jørgen Veisdal van de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie aan het vakblad Science. ‘De Riemann-hypothese is een notoir ingewikkeld probleem’, aldus Nicholas Jackson van de universiteit van Warwick in Engeland. ‘Veel uitmuntende wiskundigen hebben ze bijna bewezen, maar nooit helemaal. Telkens dook er wel ergens een klein foutje in hun bewijsvoering op.’

Als Atiyah erin slaagt zijn bevindingen te publiceren in een gerenommeerd tijdschrift en als dat artikel door de wiskundige gemeenschap als correct aanvaard wordt, mag hij zijn 1 miljoen dollar ophalen.