Foto: BELGAIMAGE

Pampers sluit licentiedeal af met Bart Van Malderen

Procter & Gamble (P&G) en het Vlaamse Drylock van Bart Van Malderen sluiten een wederkerige licentie-overeenkomst af op hun luiertechnologie. ‘Dit is uniek’, reageert Van Malderen.

‘Dit heb ik in 35 jaar nog niet meegemaakt’, zegt een tevreden Bart Van Malderen, de eigenaar van de luiergroep Drylock. Beide spelers sluiten een wereldwijde wederkerige licentieovereenkomst af om hun intellectuele eigendomsrechten inzake ‘kanaaltechnologieën’ en ‘kanaal met bijbehorende vochtindicator strips’ uit te breiden.

Deze technieken worden gebruikt om de prestaties van luiers en broekjes voor babyverzorging, alsook incontinentieluiers en -broekjes voor volwassenen te verbeteren. Drylock en P&G bieden elk hun eigen kanaaltechnologie aan. Bij Drylock is dat ‘magical tubes’ en bij P&G ‘air channels’.

Het akkoord houdt in dat beide een soort kennisruil doen. Drylock ontwikkelde zeven jaar geleden al oplossingen ter verbetering van de absorptie van luiers. ‘We kunnen nu allebei verder’, zegt Van Malderen. ‘Het is de eerste keer in 35 jaar dat ik meemaak dat P&G zo’n akkoord met ons afsluit. Dit is uniek.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden