Foto: REUTERS

42 jaar na eerste nominatie krijgt ‘The Fonz’ dan toch een Emmy

Ook acteur Henry Winkler (72) viel vannacht op de Emmy’s in de prijzen. Winkler, vooral bekend van zijn rol als ‘The Fonz’ in de serie ‘Happy Days’, had zes nominaties nodig, maar won dan eindelijk toch met zijn bijrol in de komedie ‘Barry’.

‘Ik heb deze speech 43 jaar geleden al geschreven’, kon Henry Winkler er zelf mee lachen toen hij zijn prijs mocht gaan ophalen. Winkler werd bekroond voor de vertolking van een acteerdocent in ‘Barry’, een donkere komedie van HBO. Winkler moest daarvoor stevige concurrentie overwinnen, onder andere van Alec Baldwin voor zijn vertolking van president Donald Trump in ‘Saturday Night Live’.

‘Een vriend zei me lang geleden: “Als je lang genoeg aan de tafel blijft zitten, komen de pokerchips vanzelf naar je toe.” Vanavond heb ik heel de tafel leeggehaald’, aldus Winkler. De acteur werd 42 jaar geleden voor het eerst genomineerd voor de belangrijkste televisieprijzen, toen voor de iconische rol van Arthur ‘The Fonz’ Fonzarelli in de jaren 70-hitserie ‘Happy Days’.

Winkler ontving nadien nog twee Emmy-nominaties voor ‘Happy Days’, en werd later nog twee keer genomineerd, onder andere in 2000 voor zijn gastrol in ‘The Practice’. ‘Ik was 27 toen ik voor het eerst ‘The Fonz’ speelde. Ik ben er nu 72 en ik sta hier met haar’, besloot de acteur op de persconferentie na de show, verwijzend naar het Emmy-beeldje in zijn hand. ‘Wow!’

In het nieuws