Foto: Photo News

De meest gewaagde outfit bij de Emmy’s? Een Nike-sweater

Jenifer Lewis woonde de uitreiking van de Emmy’s niet bij in een chique avondjurk en hoge hakken, maar in legging, sweater en sneakers. Comfort boven alles? De Amerikaanse actrice wilde met haar outfitkeuze eerst en vooral Nike-boegbeeld Colin Kaepernick een hart onder de riem steken.

Leggings in het straatbeeld zijn we al gewoon, maar op de rode loper blijven ze toch een uitzondering. Jenifer Lewis verscheen maandagavond dan ook niet uit praktische overwegingen in een sportieve outfit op de rode loper van de Emmy’s, maar wilde op deze manier haar steun uitspreken voor American football-speler Colin Kaepernick en zijn nieuwe sponsor Nike.

Nike benoemde eerder deze maand Kaepernick tot een van de boegbeelden van hun nieuwste campagne. Een gedurfde keuze, want de sportman haalde zich de haat van president Donald Trump – en half Amerika – op de hals toen hij in 2016 als eerste speler in de National Football League besliste te knielen tijdens het Amerikaanse volkslied - in plaats van recht te staan zoals het hoort volgens de geplogenheden.

Zijn symbolische actie was bedoeld als protest tegen het racisme en overdreven politiegeweld tegen zwarte Amerikanen, maar kostte hem zijn job, want geen enkele club wilde hem nog aanwerven.

‘Ik draag Nike om Kaepernick te bedanken. Bedankt om weerstand te bieden. We hebben meer Amerikanen nodig die dat doen’, aldus de 61-jarige actrice uit de televisieserie Black-ish, een komedie over een zwart gezin. Lewis zegt dat ze met haar outfitkeuze vooral millennials wil aanspreken, en hen wil laten weten dat ze niet alleen staan wanneer ze voor hun mening uitkomen.

De trui die Lewis droeg, kreeg overigens speciaal voor de gelegenheid een update: het bekende logo, de zogenaamde swoosh, werd afgewerkt met blinkende steentjes.

De meest gewaagde outfit bij de Emmy’s? Een Nike-sweater
Foto: Photo News
In het nieuws