De EVP blijft de daden van Orban
met de mantel der liefde toedekken
om haar machtsblok te behouden

Aflevering 17 14 september 2018

De Hongaarse premier Viktor Orban is al acht jaar bezig met een raid op de rechtsstaat en de democratie. Het Europees parlement probeert hem te temmen, maar zijn eigen EVP-fractie en N-VA doen dat niet met volle overtuiging. Ruud Goossens legt uit waarom ze dat niet doen.

Beluister de podcast

Volg deze podcast:

Spotify iTunes RSS

Of reageer via:

machtwacht@standaard.be

De extra audiofragmenten die u hoorde, kwamen uit de uitzending ‘Wie is Schild & Vrienden écht?’ van VRT, uitgezonden in Pano op woensdagavond 5 september 2018 op één.

 
Over De Machtwacht

Wie trekt er aan de touwtjes, voor en achter de schermen? Dat is niet altijd even duidelijk. Zeker in België niet, waar de mandaten talrijk zijn en de architectuur van de macht ondoorzichtig is. Zijn de partijen belangrijker dan de parlementen? Of regeert de middenstand het land? Hoeveel macht hebben de werkgevers en de vakbonden? Zijn er wereldvreemde rechters? En wat zegt het over de plek van ons land in Europa en de wereld? Chef politiek Jan-Frederik Abbeloos en journalist Alexander Lippeveld analyseren in De Machtwacht elke vrijdag de politieke week die was, en de machten en krachten die daarin aan het werk waren. Ze laten zich daarvoor telkens bijstaan door een gast.

Presentatie: Alexander Lippeveld
Redactie: Jan-Frederik Abbeloos en Ruud Goossens
Productie: Brecht Plasschaert
Chef audio en eindredactie: Wouter Van Driessche