Foto: Photo News

Noorse burgemeester overvallen in centrum Brussel

Alf Erik Andersen, burgemeester van het Noorse Mandal, is woensdagnacht het slachtoffer geworden van een overval in Brussel. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het Brusselse parket. De overvallers probeerden hem te dwingen geld af te halen, maar de man kon ontsnappen.

De Noor Alf Erik Andersen, burgervader van Mandal, de meest zuidelijk gelegen gemeente van Noorwegen, was samen met enkele collega’s in Brussel voor een seminarie. Woensdagavond ging hij op cafébezoek in het centrum. Rond 2 uur ‘s nachts werd hij door verschillende mannen overvallen en in een wagen geduwd. De overvallers namen hem mee naar een geldautomaat en probeerden hem daar te dwingen geld af te halen, maar de burgemeester kon ontsnappen.

Andersen diende klacht in bij de politie en het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend. ‘We proberen nu via camerabeelden te weten te komen waar de feiten zich juist hebben afgespeeld, want dat kon de man niet vertellen’, zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman. ‘Voorlopig is er nog niemand opgepakt.’

Bron: BELGA