Foto: Game of Thrones

‘Game of Thrones’ klaar om te zegevieren op Emmy Awards

Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks ‘Game of Thrones’ de nominatielijst voor de Emmy Awards, de Amerikaanse televisieprijzen.

Game of Thrones heeft echter geen grote voorsprong: ‘Saturday Night Live’, de intussen eeuwenoude satirische sketchenreeks en ‘Westworld’, de HBO-serie gebaseerd op de gelijknamige film over een hightech Wild West-themapark bevolkt door androïden, hebben allebei 21 nominaties.

Daarna volgt ‘The Handmaid’s Tale’, de reeks gebaseerd op de roman van Margaret Atwood, met twintig nominaties. Het derde seizoen van ‘Twin Peaks’, de surreële reeks van David Lynch, moest het stellen met negen nominaties.

Actrice Sandra Oh, bekend uit Grey’s Anatomy, schrijft dit jaar geschiedenis: ze is als eerste Aziatische actrice genomineerd in de categorie hoofdactrice in een dramareeks voor haar rol in ‘Killing Eve’.

Primeur voor Netflix

Een primeur is er ook voor Netflix: voor het eerst in zijn nog jonge geschiedenis slaagt het platform erin meer nominaties in de wacht te slepen dan HBO: 112 nominaties, vier meer dan HBO. Nummer drie, NBC, volgt met 78 nominaties op ruime afstand. HBO was de afgelopen 17 jaar de koploper.

Netflix dankt het grote aantal aan onder meer ‘The Crown’, met 13 nominaties, ‘Stranger Things’ en ‘Godless’, met elk 12 nominaties en ‘GLOW’, met 10 nominaties.

De winnaars van de ‘Oscars van de televisie’ worden op 17 september voor de 70ste keer bekendgemaakt tijdens een plechtigheid in Los Angeles. Presentatoren zijn Colin Jost en Michael Che.

‘Game of Thrones’ wil ook meedingen voor de Emmy Awards in 2019, en schuift daarom de release van het achtste en laatste seizoen op. Fans moeten wachten tot mei 2019 om te ontknoping van het verhaal te weten te komen, in plaats van april, zoals eerder aangekondigd. Het seizoen bestaat uit slechts zes afleveringen, maar ze duren langer dan normaal.

Bron: BELGA
In het nieuws