Foto: Hollandse Hoogte / Marco Okhuizen

Nederlandse sterrenchef Ron Blaauw komt naar Gent

Gent blijft sterren lokken. Ron Blaauw, één van de absolute toppers van de Nederlandse keuken, komt naar Gent. Op een boogscheut van waar zijn collega Sergio Herman straks frietjes komt bakken.

Ron Blaauw had ooit twee sterren in Amsterdam, maar had daar in 2013 genoeg van. Te veel stress, te veel gedoe. Hij leverde zijn Michelinsterren in en begon in plaats van zijn gastronomisch restaurant Ron Gastrobar, een vlot concept met veel kleine gerechten en waar sharing gemeengoed is geworden.

Dat concept brengt hij nu ook naar Gent. Het Reylof-hotel wordt momenteel verbouwd en heropend op 6 oktober als Pillows Grand Hotel Reylof. Het boutique-hotel is niet alleen vernieuwd, ook het LOF-restaurant krijgt nieuw kleren.

Blaauw over zijn avontuur in Gent: 'Het is een lang gekoesterde wens van mij om voet te zetten op Belgische bodem. Ik ervaar het als een grote eer om dit te mogen doen met het Gastrobar-concept, én samen met de getalenteerde chef Jasper Maatman en zijn team. België staat voor mij voor kwaliteit, culinair genieten, eerlijk. Er is in Gent en omgeving zoveel moois om mee aan de slag te gaan.'

Op de vraag of hij zelf in de keuken gaat staan, antwoordt Blaauw: 'Dit zal af en toe zeker het geval zijn. Het restaurant is al succesvol en een gevestigde naam in Gent en hier bouwen wij met elkaar aan verder. De brigade van LOF Restaurant blijft onder de bezielende leiding van Maatman. Samen gaan we mooie gerechten ontwikkelen die passen binnen het Gastrobar concept en het culinair erfgoed van Vlaanderen.'