De Kluisbergse CD&V+ wil gloednieuw sportcomplex bouwen

CD&V+ Kluisbergen heeft haar lijst klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Brecht Lietar trekt de lijst, Jean-Paul Martin duwt.

Tussen hen staan Eva Vanderschaeve, Emile Desimpel, Els Meirhaeghe, Carole Verschuere-Boite, Trees Callebaut-Martin, Patrick Lucaes, Bernadette De Baere, Johan Debaere, Bieke Van Steenbrugge, Alain Schoonejans, Julien Verkest, Marc Desloovere, Griet Colle, Geert Lavens en Lieve Lietar. Op de lijst staan naast CD&V-ers ook enkele verruimers, vandaar het plus-teken.

Hun aandachtspunten zijn een leefbaar, ondernemend, sociaal, sportief en verbindend Kluisbergen. Investeren in de jeugd, een geboortepremie, een mantelzorgpremie en zwerfvuil zijn dan weer hun werkpunten. De partij wil ook de Kluisbon invoeren die bruikbaar is in de plaatselijke handelszaken. “Om Kluisbergen in beweging te krijgen, zetten wij graag in op een moderne sportinfrastructuur”, luidt het. “Kunstgras, een nieuwe sportzaal en kantine, een Finse piste en padel- en tennisterreinen. Dit wordt een werk van lange adem en vereist een visie op de toekomst. In samenspraak met de sportverenigingen willen wij een masterplan ‘sporten in Kluisbergen’ ontwikkelen. Wij kunnen dit financieel aan. Door de compensatieregeling rond de Centrale kregen we vijf miljoen euro en met een goed dossier zijn er Vlaamse subsidies mogelijk.”