Foto: REUTERS

Amerikaanse mediagigant neemt ontslag na beschuldigingen seksueel misbruik

Leslie Moonves, ceo van het grote Amerikaanse radio- en televisienetwerk CBS, heeft met onmiddellijke ingang ontslag genomen na een nieuwe golf beschuldigingen van seksueel misbruik.

Moonves, die sinds 2006 aan het hoofd stond van de Amerikaanse radio- en televisiereus, stapt op nu nog eens zes vrouwen hem beschuldigen in het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker. In juni hadden al eens zes vrouwen bekendgemaakt dat ze te maken kregen met ongewenste aanrakingen en fysieke intimidatie en gedwongen werden tot orale seks. Moonves zou - bij afwijzing - geprobeerd hebben te carrières van de vrouwen te beschadigen.

De zes nieuwe aanklachten vonden plaats tussen 1980 en begin jaren 2000. Moonves ontkent in een reactie alle aantijgingen. ‘Valse beschuldigingen, van decennia geleden, richten me nu ten gronde, terwijl ze niet stroken met wie ik ben. Met onmiddellijke ingang stop ik als voorzitter en ceo van CBS.’ Moonves liet aan The New Yorker weten dat drie van die ontmoetingen effectief hebben plaatsgevonden, maar dat de vrouwen toestemming hadden gegeven.

Moonves, 68, krijgt een ontslagvergoeding van zo’n 100 miljoen dollar, of zo’n 86 miljoen euro. De zender CBS maakte echter al bekend dat het bedrijf een deel van dat geld, 20 miljoen dollar (of 17 miljoen euro), zal doneren aan verschillende organisaties die de #MeToo-beweging steunen.

Joseph Ianniello neemt zijn voorlopig zijn plaats in als ceo.

Bron: Reuters
In het nieuws