Foto: Isopix

Rapper Mac Miller overlijdt op 26-jarige leeftijd

De Amerikaanse rapper Mac Miller (26) is overleden. Dat bevestigt zijn familie. Miller stierf waarschijnlijk aan een overdosis.

Rapper Mac Miller overlijdt op 26-jarige leeftijd
Mac Miller in de AB in Brussel in 2012. Foto: Koen Bauters

Mac Miller, echte naam Malcolm James McCormick, werd vrijdagmiddag dood teruggevonden in zijn huis in Los Angeles. Alles wijst erop dat de rapper stierf aan een overdosis, melden verschillende Amerikaanse media.

Het ging al een tijd niet goed met Miller, die in 2014 al rapte over zijn problemen met druggebruik in de autobiografische mixtape ‘Faces’.

Ruim drie maanden geleden brak de rapper nog met zangeres Ariana Grande na een relatie van twee jaar. Een maand nadat ze uit elkaar gingen, verloofde Grande zich met acteur en comedian Pete Davidson. Later zei ze dat ze de relatie met Miller ‘ongezond’ vond en dat ‘ze het beu was om zijn babysitter te zijn’.

Eind augustus werd de rapper nog gearresteerd voor rijden onder invloed. Hij crashte met zijn wagen tegen een lantaarnpaal en vluchtte nadien weg. Daarvoor moest Miller nog voor de rechter verschijnen: er hing hem een straf van zes maanden cel en een geldboete van 1.000 dollar op het hoofd.

In oktober zou Mac Miller opnieuw op tournee gaan om zijn nieuwste plaat ‘Swimming’ aan zijn fans te laten horen.

De podcasts van De Standaard