Foto: EPA-EFE

Eind september mogelijk ‘grootste staking ooit’ bij Ryanair

Het cabinepersoneel van Ryanair in België, Italië, Portugal, Nederland en Spanje wil in de laatste week van september opnieuw een dag het werk neerleggen. Dat hebben de vakbonden van de verschillende landen vrijdag in Rome beslist.

Een precieze datum voor de vakbondsactie is er nog niet, die wordt volgende donderdag tijdens een overlegmoment in Brussel vastgelegd.

Alleen als de op 20 september geplande aandeelhoudersvergadering bij Ryanair gunstig zou verlopen, kan de staking nog worden afgeblazen. ‘Maar als de bedrijfsleiders de noodzakelijke veranderingen niet willen doorvoeren, dan zullen we geen andere keuze hebben dan te reageren met de grootste staking die het bedrijf ooit heeft gekend’, stellen de vakbonden.

Het rommelt al langer bij Ryanair. In juli en augustus werd de luchtvaartmaatschappij in meerdere landen getroffen door stakingen. Piloten, stewardessen en stewards pikken de volgens hen slechte arbeidsomstandigheden niet langer, terwijl de directie vreest dat toegevingen zullen leiden tot extra kosten en het verdienmodel van Ryanair onder druk zullen zetten.

Bron: BELGA