Designers palmen opnieuw onze hoofdstad in

Tussen 6 en 30 september wordt Brussel opnieuw het mekka voor de designliefhebber. Design September palmt dan opnieuw de hoofdstad in met een rijk en gevarieerd programma.

De hele maand september staan verspreid in de stad een honderdtal activiteiten te gebeuren in het kader van Design September. Heel wat tentoonstellingen in het Wiels, Kanal, Bozar, MAD en Adam, maar ook verschillende kleinere galeries, richten de spotlights op de verschillende facetten van design, maar er staan daarnaast zoals vanouds ook een aantal debatten en atelierbezoeken gepland.

Er is dit jaar ook een #ikkoopbelgisch-winkelroute opgezet waar Belgische designers zoals onder andere Bram Kerkhofs, Nathalie Van der Massen, Delphine Bekaert en Tahnee Bouciqué hun meubels en objecten voorstellen in gevestigde Brusselse winkels zoals kledingboetiek Stijl. In het laatste weekend van september kunt u in Tour & Taxis opnieuw op zoek naar vintage meubels en objecten op de grootste vintagemarkt van Europa.

Het Arts & Crafts-parcours richt de spotlights deze editie op de Belgische hedendaagse textieldesignontwerpers, met een parcours langs meer dan vijftien locaties. De designliefhebbers worden er geconfronteerd met innovatie op het gebied van weven, maas of printen.

Eregast

De Welshe topdesigner Ross Lovegrove, een meester van de organische vormen, is eregast van Design September en mag woensdagavond de aftrap geven met een lezing in Flagey. Hij zorgt ook voor een glazen paviljoen in Kanal dat een tientallen producten van jonge internationale designers tentoonstelt. Innovaties zoals 3D en digitale technologie staan hier centraal. 

Komen later deze maand ook spreken: de Franse meubelmaker Patrick Norguet (zijn ontwerpen kunt u van dichtbij inspecteren bij Ligne in de Koningsgalerij), de Poolse multidisciplinair ontwerper Marcin Rusak (wiens werk wordt tentoongesteld in het Hortamuseum) en het designcollectief Studio 5•5. Opgelet: voor lezingen dient u op tijd een ticket te kopen.

Het volledige programma van Design September vindt u terug op de website.