Foto: BELGA

Tv-presentator Stéphane Pauwels verdacht van homejacking, vrij onder voorwaarden

De Franstalige televisiepresentator Stéphane Pauwels is door de onderzoeksrechter in Bergen in verdenking gesteld voor diefstal in bende met geweld. Hij is vrijgelaten onder voorwaarden. Zijn werkgever heeft hem geschorst.

Sven Mary, de advocaat van Pauwels, bevestigt dat zijn cliënt werd vrijgelaten, maar geeft geen verdere commentaar.

Pauwels wordt verdacht van betrokkenheid bij een homejacking in Lasne (Waals-Brabant), in maart 2017. Het onderzoek naar de homejacking maakt deel uit van een ruimer onderzoek naar een twintigtal homejackings en gewelddadige inbraken tussen 2015 en 2017 op verschillende plaatsen in België, en naar een omvangrijke drughandel.

Stéphane Pauwels wordt weliswaar alleen in verband gebracht met de feiten in Lasne.Ook zijn ex-partner is in deze zaak in verdenking gesteld. 

Volgens berichten in de Franstalige kranten, wilde de presentator van RTL Belgium de ex-vriend van zijn toenmalige partner 'een lesje leren', maar het beoogde slachtoffer was niet thuis op het ogenblik van de homejacking. De 50-jarige tv-presentator en voetbalanalist zou volgens deze bronnen niet actief hebben deelgenomen, maar de opdracht hebben gegeven voor de interventie en een team daders gerecruteerd hebben. De inverdenkingstelling baseert zich op materiële elementen zoals de telefonie, luidt het daar nog.

In het onderzoek werden dinsdag in totaal twaalf mensen opgepakt en verhoord. Vijf van hen werden door de onderzoeksrechter van Bergen aangehouden.

Geschorst uit voorzorg

RTL Belgium heeft Pauwels woensdag geschorst uit zijn functies. 'Het is met verbijstering dat de directie van RTL Belgium woensdag kennis genomen heeft van de inverdenkingstelling van Stéphane Pauwels', klinkt het in een eerste reactie van het mediabedrijf. 'De directie van RTL Belgium heeft daarom beslist hem onmiddellijk te schorsen, uit voorzorg.'

'De directie van RTL Belgium hoopt dat er snel duidelijkheid komt in deze zaak', klinkt het nog in de korte mededeling.

Op Twitter meldt Pauwels zelf dat alles goed met hem gaat.

 

 

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen