Foto: BELGAIMAGE

Belgische toerist blijft verknocht aan Spanje

Spanje behoudt een speciale plaats in het hart van de Belgische toerist. Bijna een op de drie landgenoten (30 procent) koos de voorbije zomer voor een vakantie aan de Costa’s of op een Spaans eiland.

Dat blijkt uit een balans van touroperator TUI. Griekenland is de nummer twee in het lijstje van populairste bestemmingen, gevolgd door Turkije. ‘De verschillende Griekse eilanden blijven populair. Turkije staat bekend voor zijn moderne hotelinfrastructuur en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding’, aldus TUI.

Een grote winnaar is Egypte, dat zijn aantal reizigers tegenover 2017 ziet verdubbelen en op de vijfde plaats uitkomt. Net boven Egypte staat Tunesië, dat deze zomer ook sterk in de lift zat.

TUI noteerde voor de maanden juli en augustus trouwens negen procent meer vertrekkende passagiers ten opzichte van 2017, ‘ondanks het schitterende weer in België’.

Winter- en paasvakantie

Veel Belgen zijn intussen al bezig met hun wintervakantie. Zonnige bestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Egypte en Kaapverdië doen het prima, luidt het, en ook naar de skipistes wordt al opnieuw gehunkerd. TUI waarschuwt dat het vooral voor de paasvakantie van 2019 drummen wordt. Die vakantie valt volgend jaar vrij laat, en vanaf 15 april, de tweede week, zijn veel hotels al gesloten, vooral in Oostenrijk. De eerste week wordt dus heel veel geboekt en er dreigt snel een tekort aan hotelkamers, meldt de touroperator nog.

Bron: BELGA

De podcasts van De Standaard