Foto: BELGA

Bij schietpartij gewonde migranten mogen ziekenhuis verlaten

De twee migranten die dinsdagnacht gewond raakten bij een schietincident in Jabbeke, hebben woensdagmiddag allebei het ziekenhuis verlaten. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een zoekactie in de omgeving leverde geen concrete elementen op.

De feiten speelden zich even voor 1 uur 's nachts af, wellicht tijdens een confrontatie tussen twee groepen migranten. De precieze omstandigheden van het schietincident blijven voorlopig onduidelijk. Twee personen liepen verwondingen op, maar die bleken achteraf mee te vallen. Een eerste man mocht vanmorgen vroeg het ziekenhuis al verlaten. Een tweede persoon, een man die uit Soedan beweert te komen en een schotwonde in het been had, mocht deze namiddag beschikken.

In de omgeving van de snelwegparking van Jabbeke hield de politie een uitgebreide zoekactie. Die leverde voor het onderzoek geen concrete elementen op. In totaal werden wel acht migranten opgepakt, maar er zijn geen bewijzen dat zij wat met het incident te maken hebben. Zij zullen na verhoor ter beschikking gesteld worden van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Niet eerste incident

Het is niet de eerste keer dat een migrant gewond raakt na een vechtpartij. Eerder deze maand raakte een 31-jarige Soedanees levensgevaarlijk gewond bij een vechtpartij tussen een groep vluchtelingen in Oudenburg. Een andere persoon liep een beenbreuk op. Toen de politie ter plaatse kwam, trof ze behalve de twee gewonden nog een groepje migranten aan. Ze werden verhoord, maar mochten nadien opnieuw beschikken. Volgens Het Nieuwsblad ging het voornamelijk om Soedanezen die beweerden dat ze door Egyptenaren werden aangevallen. Het parket en de politie onderzoeken de zaak.

De West-Vlaamse parkings langs de E40 zijn al jarenlang het werkterrein van mensensmokkelbendes. Migranten proberen zich te verstoppen op vrachtwagens richting Calais, om zo tot in het Verenigd Koninkrijk te raken.

Bron: Eigen berichtgeving

De podcasts van De Standaard