Foto: BELGA

Zware verkeershinder door wegenwerken E40 in Heverlee

De wegenwerken tussen Brussel en Leuven zorgen voor ernstige verkeershinder. De overlast zal zeker nog een week duren. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Volg de actuele verkeersinformatie hier.

De E40 Brussel-Leuven werd maandag voor de ochtendspits wel al volledig opengesteld voor het verkeer richting Luik. Door de werkzaamheden in Heverlee zijn er minder rijstroken beschikbaar in de richting van Brussel. Deze zorgden voor de nodige hinder tijdens de ochtendspits. Er stond meer dan een uur file op de E40 richting Brussel.

 

 

Werken

Richting Brussel zijn tussen het knooppunt Heverlee en Bertem twee rijstroken afgesloten. De E40 vanuit Luik en de E314 vanuit Lummen beschikken elk maar over één rijstrook. Voor weggebruikers komende van de E40 vanuit Luik is afrit Bertem niet bereikbaar.

Op maandag 3 september zou de snelweg ook richting Brussel weer volledig vrij moeten zijn. Eerst wordt de asfaltlaag afgeschraapt, nadien wordt het betonnen wegdek lokaal hersteld. Omdat beton enkele dagen moet uitharden, zullen weggebruikers gedurende die periode geen activiteit op de werf opmerken.

‘Zoek alternatieven’

Het Agentschap Wegen en Verkeer blijft aanraden om de E40 Leuven-Brussel en de E314 richting Leuven enkel te gebruiken voor de hoogst noodzakelijke verplaatsingen. ‘We verwachten dat er ook op momenten waarop er normaal gezien geen verkeershinder is op deze as, zoals in het weekend en op werkdagen buiten de spitsuren, lange files zullen staan.' Er wordt op de gewestwegen en de lokale wegen ook hinder verwacht.

Bron: AWV
Niet te missen