Foto: bert foubert

Bestuurder dodelijk ongeval Sint-Niklaas ‘wilde geen vluchtmisdrijf plegen’

De 21-jarige autobestuurder die maandag het dodelijk ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte, waarbij een meisje van vijf omkwam, wilde volgens zijn advocaat geen vluchtmisdrijf te plegen.

‘Hij had niet de bedoeling om weg te lopen, maar ging achter de passagiers aan die al eerder uit de wagen waren gekropen. Hij was bij het ongeval afgeleid door de passagier, waardoor hij gas had bijgegeven in plaats van af te remmen’, zegt zijn advocaat, Herwig Moons.

De dodelijke aanrijding gebeurde maandag rond 16.15 uur op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas. De autobestuurder verloor de controle over het voertuig en reed drie voetgangers aan. De slachtoffers waren een moeder van 42 jaar en haar twee dochters van 8 en 5 jaar oud uit Sint-Niklaas.

Het 5-jarige meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De andere twee slachtoffers werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Geen geldig rijbewijs

Volgens het parket nam de bestuurder van het voertuig na de aanrijding te voet de vlucht, maar hij keerde kort daarna terug naar de plaats van het ongeval. De onderzoeksrechter liet hem aanhouden voor onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf, onopzettelijke slagen en verwondingen en rijden zonder geldig rijbewijs.

‘Ik ben er nog niet van overtuigd dat het effectief om vluchtmisdrijf gaat’, zegt zijn advocaat Herwig Moons. ‘Hij was uitgestapt uit de auto, maar de twee passagiers waren er dan al vandoor gegaan. Hij zag ze wat verder lopen en is erachter gegaan.’ In het voertuig zaten nog een 21-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Waasmunster, die zwaargewond was geraakt. ‘Er is toen een discussie geweest met de passagiers, maar daarna is hij teruggekeerd naar de plaats van het ongeval. Hij had zeker niet de bedoeling om weg te lopen.’ De vrouw werd daarna door de andere passagier naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: BELGA
In het nieuws