Foto: Photo News

Girl en Cobain genomineerd voor belangrijkste Europese filmprijzen

Lukas Dhonts speelfilmdebuut ‘Girl’ staat op de shortlist voor de European Film Awards. Ook de Vlaamse coproductie ‘Cobain’ met Wim Opbrouck is bij de kanshebbers.

Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) dinsdag bekendgemaakt. De European Film Awards worden sinds 1988 elk jaar uitgereikt door de European Film Academy en zijn de belangrijkste filmprijzen in Europa.

De officiële nominaties worden op zondag 4 november bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 15 december in het Spaanse Sevilla.

‘Girl’ ging in wereldpremière in Cannes en kaapte er de ‘Camera d’Or’ voor de beste debuutfilm weg. Het speelfilmdebuut van Lukas Dhont viel ondertussen ook in de prijzen op de festivals van Palic en Odessa.

De Vlaams-Nederlands-Duitse coproductie ‘Cobain’ maakt ook kans op een nominatie voor de European Film Awards. ‘Cobain’ is de zesde speelfilm van de Nederlandse filmmaakster Nanouk Leopold. De Vlaamse coproducent is A Private View en een van de hoofdrollen wordt vertolkt door Wim Opbrouck.

Bron: BELGA

De podcasts van De Standaard