Geen politieke gevolgen voor schepen die gefotografeerd werd op naaktfeestje: "Hij mag zeker aanblijven"

De voorzitter van Open VLD in Langemark-Poelkapelle zegt dat Frank Gheeraert mag aanblijven als schepen en lijstduwer. Het ziet er dus naar uit dat er voor de schepen geen politieke gevolgen zijn van het ‘naaktfeestje’ in zomerbar La Brasa.

Vlak na de massale verspreiding van de naaktfoto's van zomerbar La Brasa in Langemark stond nog niet vast of Frank Gheeraert kon aanblijven als Open VLD-schepen van Ruimtelijke Ordening, Milieu, ICT en Lokale Economie.

“Het is aan hem of zijn partij om daarover te beslissen”, zei burgemeester Alain Wyffels (CD&V) daarover eerder. De partij schept nu duidelijkheid. “Wat ons betreft, mag Frank zeker aanblijven als schepen”, zegt Laurent Hoornaert, voorzitter van de lokale afdeling van Open VLD.

LEES OOK. Fotograaf en opdrachtgever bekend in zaak rond naaktfeestje in zomerbar Langemark

Voor de verkiezingen gaat Open VLD in zee met PROO! en onafhankelijken onder de naam TOPE 8920. Gheeraert zal deze nieuwe kartellijst duwen, Hoornaert staat op de eerste plaats. “Ook hier verandert er niets”, bevestigt Hoornaert. “We bereiden ons voor op de lokale verkiezingen van 14 oktober. Het is aan de inwoners van Langemark-Poelkapelle om hierover een oordeel te vellen en dan zien we wel.”

De podcasts van De Standaard