Foto: EPA-EFE

Nieuwste film met Kevin Spacey beleeft rampzalig openingsweekend

Billionaire's Boys Club, de nieuwste film met Kevin Spacey, was vrijdagavond voor het eerst te zien op het grote doek in tien Amerikaanse zalen. Volgens een schatting van The Hollywood Reporter gingen dit weekend minder dan zes personen per zaal naar de film kijken.

Op de openingsavond bracht de film een luttele 126 dollar op. Geen enkele film in Spacey's carrière deed het slechter. Naar schatting zou de opbrengst na dit weekend nog geen 500 dollar bedragen. 

Billionaire's Boys Club werd al in 2015 en 2016 opgenomen. Maar nadat Kevin Spacey's ster aan diggelen werd geslagen na aantijgingen wegens seksueel wangedrag, was het lot van de film lang onduidelijk. Eerder deze zomer hakte de verdeler Vertical Entertainment de knoop door: Billionaire's Boys Club zou eerst te zien zijn via video-on-demand en daarna in een beperkt aantal zalen. 'We hopen dat mensen de film los kunnen zien van aantijgingen aan het adres van één persoon', liet het bedrijf nog weten.

Billionaire's Boys Club vertelt het waargebeurde verhaal van een groepje rijkeluiskinderen die zich in de jaren '80 verenigen in een oplichtersclub. Kevin Spacey acteert er naast Ansel Elgort, met wie hij eerder ook al in Baby Driver te zien was. Ter referentie, die rijfde in zijn openingsweekend meer dan 20 miljoen dollar binnen. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen