Foto: cc

De 5 beste films van de week

Je hoeft geen roesmiddelen te nemen om te hallucineren: waag een sprong ‘Under the lake’. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Dogman

Van den hond.


Een hondenuitbater wordt in een hoekje gedreven: de regisseur van ‘Gomorrah’ bijt terug met bikkelharde, maar ook ontroerende film over een kleine man met een grote last.

naar de recensie >
Interview met regisseur Matteo Garrone >

 

 

2

Stalker

Droomfabriek in verval.


‘Westworld’, ‘Twin Peaks’, ‘Annihilation’: eens je ‘Stalker’ gezien hebt, blijf je invloeden spotten. Eens je ‘Stalker’ gezien hebt, kun je hem ook niet meer vergeten.

naar de recensie >

 

 

3

Hereditary

Nergens akeliger dan thuis.


Creepy kind: check. Spirituele séances: check. Familiedrama: dubbelcheck. En toch slaagt ‘Hereditary’ erin om een nieuwe twist te geven aan het horrorgenre die nog lang na je bezoek aan de cinema door je hoofd blijft spoken.

naar de recensie >

 

 

4

Under the silver lake

Paranoia in de popcultuur.


‘It follows’ was de titel van de horrorhit waar regisseur David Robert Mit-chell naam mee maakte. Maar het een volgt niet uit het ander in zijn geflip-te opvolger ‘Under the silver lake’. Geheime boodschappen op de dozen ontbijtgranen, een mysterieuze hondenmoordenaar en bloedgeile meisjes die vragen om hun ballonnen te doorprikken: het is niet onprettig dwalen in deze doldwaze tienerjongensfantasie. Me too!

naar de recensie >

 

 

5

Figlia mia

Dochter van twee moeders.


Een van de beste Italiaanse actrices van de voorbije jaren is Alba Rohrwacher. Hier speelt ze een verwaaide vrouw die er een onconventionele wandel op nahoudt. Wanneer haar ter adoptie afgestane dochter haar opzoekt, ont-staan er gevoelens die niet te verdringen zijn.

naar de recensie >