Foto: foto’s: AFP, blg, pn

Aretha Franklin ernstig ziek, krijgt thuis palliatieve zorgen

De Amerikaanse zangeres Aretha Franklin, bekend van onder meer ‘Think’, ‘Respect’ en ‘I say a little prayer’, is ernstig ziek en krijgt palliatieve zorgen.

Het was de journalist Roger Friedman, een vriend van de familie, die op zijn website Showbizz 411 maandag bekendmaakte dat Aretha Franklin ‘ernstig ziek’ is. ‘Haar familie vraagt het publiek om te bidden en haar intimiteit te respecteren.’ De lokale krant Detroit News, die verschillende bronnen citeert uit haar naaste omgeving, zegt dat ze al een week palliatieve zorgen krijgt.

‘Ik had de kans om mevrouw Franklin een uur geleden te spreken’, zei een journaliste van de zender WDIV maandagmiddag. ‘Aretha vraagt aan de inwoners van de stad Detroit, haar thuis, om voor haar te bidden.’ Ze zei dat de familie van Aretha Franklin had gevraagd om geen details over haar gezondheidstoestand te geven.

Queen of Soul

‘Iedereen is bang’, zegt priester Robert Smith van de kerk in Detroit waar ook de vader van Aretha Franklin priester is geweest. Het is in die kerk dat ze begon te zingen. ‘Ik weet niet hoe het zal zijn als ze er niet meer is.’

Verschillende artiesten, onder wie de Amerikaanse rapster Missy Elliott en de Britse zanger Boy George, wensten Aretha Franklin een spoedig herstel. R&b-zangeres Mariah Carey tweette dat ze gebeden heeft voor de ‘Queen of Soul’.

Aretha Franklin, bij wie in 2010 kanker werd vastgesteld, zong de laatste keer in november 2017 voor een stichting van Elton John tegen aids. Enkele van haar bekendste platen zijn ‘Lady soul’ en ‘I never loved a man the way I love you’.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden