Belgische ethische hacker wint ‘WK hacken’

De Aalsterse ethische hacker Inti De Ceukelaire heeft in de Amerikaanse stad Las Vegas ‘The Most Valuable Hacker’-award van HackerOne gewonnen, het officieuze WK voor hackers.

Op het evenement in Las Vegas worden de beste hackers ter wereld verzameld. Ze moeten er, vijf dagen lang, lekken vinden in de beveiliging van websites van bedrijven zoals Uber of overheidsinstellingen, zoals het Pentagon.

‘Ik ben echt sprakeloos’, zegt De Ceukelaire in een reactie aan Het Laatste Nieuws. ‘Dit is het grootste evenement voor hackers in de league. Elke nacht kregen we een target. Vannacht was dat target de US Department of Defense, of het Pentagon. Wat ik gevonden heb, mag ik niet zeggen, maar ze mogen er mij een medaille voor geven.’

De Ceukelaire is de laatste jaren meermaals in de Vlaamse en internationale media verschenen. Zo manipuleerde hij een bericht op de Trump-account met meer dan 20 miljoen volgers. De jonge Aalstenaar heeft in het verleden ook al een website gelanceerd waarmee je kan ontdekken of je vrienden naar porno surfen.

De podcasts van De Standaard