Foto: Brecht van Maele

Ex-zakenpartner regelde fotograaf voor naaktfeestje Poelkapelle

De foto’s van het feestje in de zomerbar Langemark zouden zijn genomen door een amateurfotograaf die werd ingehuurd door N. A, een ex-zakenpartner van de eigenaar van La Brasa. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en dat wordt ook bevestigd door de advocaat van de ex-zakenpartner.

‘Mijn cliënt is slechts opgetreden als tussenpersoon in dit verhaal. Iemand anders vroeg hem of hij een amateurfotograaf kende, en hij kende toevallig iemand. Hij wist niet dat deze zaak zo’n proporties zou aannemen’, vertelt zijn advocaat Curd Vanacker.

Eerder bevestigde het parket al dat ze een aantal personen in het vizier hadden, en maandag wed N. A. ondervraagd door de speurders. ‘Het is nog niet duidelijk wat de tenlastelegging is, daarvoor is het nog te vroeg. We moeten nu het verdere onderzoek afwachten.’

Volgens Het Laatste Nieuws waren er al langer problemen tussen N. A. en de eigenaar van La Brasa. Een paar dagen geleden zou hij dan telefoon gekregen hebben van een kennis, met de vraag of hij geen fotograaf kon regelen die foto’s wilde nemen van een privé-seksfeestje dat zou doorgaan in de zomerbar. ‘Mijn cliënt heeft eerder impulsief gereageerd, en is nu natuurlijk enorm geschrokken van de impact. Dit heeft hij zeker niet gewenst’, zegt advocaat Vanacker.

Lokaal schepen Frank Gheeraert (44, Open VLD) werd, samen met zijn vrouw, gefotografeerd tijdens een erotisch feestje in La Brasa, een zomerbar aan de rand van de gemeente. Op de honderden beelden is te zien hoe een twintigtal mensen zich vermaakt aan het zwembad en hoe, naarmate de avond vordert, steeds meer van hen uit de kleren gaan. Enkelen staan openlijk met elkaar te flikflooien. Verregaande seksuele betrekkingen zijn op de beelden niet te zien, en die waren er volgens schepen Gheeraert ook niet.

Bron: BELGA
In het nieuws