Twee op de drie deelnemers Dodentocht halen de finish, minder opgevers dan gewoonlijk

De Dodentocht in Bornem maakt zich op voor zijn finale. Van de 12.000 deelnemers haalden 8.216 mensen de finish. De eerste lopers kwamen al voor 7 uur zaterdagochtend aan, de eerste wandelaars kwamen nog voor de middag over de streep.

Ondanks de regen waren er minder opgevers dan gewoonlijk. Er deden zich ook geen zware incidenten voor.

De eerste deelnemers, een groep ultralopers, kwam al voor 7 uur aan. Zij moesten een tiental minuten wachten voor zij de finishlijn konden oversteken - pas dan ging de finish open. De eerste wandelaars kwamen kort voor de middag aan. Nog tot 21 uur bleven de deelnemers binnendruppelen.

Blaren & spierpijn

Ook het Rode Kruis noemt deze 49ste Dodentocht een goede editie. Het Rode Kruis deed om 17 uur al 990 verzorgingen, vier mensen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht voor verdere verzorging. ‘Nog steeds zijn blaren en spierpijnen de meest voorkomende klachten. Heel wat mensen die we verzorgd hebben, zetten nadien ook hun weg verder’, zegt Aurélie Hombroukx van Rode Kruis Vlaanderen.

Het Rode Kruis is met elf controleposten en 300 vrijwilligers ter plaatse. ‘We zijn heel blij met dit wandelweer, het lijkt erop dat het een rustige editie zal worden’, besluit Hombroukx.

100 kilometer in 24 uur

Deelnemers aan de Dodentocht leggen een wandeltocht van 100 kilometer af en krijgen daarvoor maximaal 24 uur de tijd. Wie niet voor 21 uur zaterdagavond over de finish wandelde, kreeg geen deelnemersdiploma.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden