Melanie De Biasio brengt Jazz Middelheim in trance

Er was zodanig veel volk komen opdagen voor Melanie de Biasio dat een deel van het publiek het concert noodgedwongen buiten de tent moest volgen, in de druilerige regen. Een indicatie voor de reputatie die de zangeres uit Charleroi in enkele jaren tijd heeft opgebouwd.

Probleemloos hield ze de duizenden toehoorders van begin tot eind in de ban, met haar fluwelen fluisterstem en haar zo unieke songs. Ze speelde vooral nummers uit haar laatste cd Lilies – mooi hoe ze tijdens de titeltrack daarvan, alleen begeleid door wat sober pianospel, de tent muisstil kreeg. Op ‘Afro blue’, een oude jazzstandard van Mongo Santamaria, paste haar zo kenmerkende dwarsfluitspel als gegoten.

Soms krijgt haar muziek een lounge-effect mee, zoals op ‘Gold junkies’, een voor haar doen fel nummer. Vaker heb je het gevoel naar meditatiejazz te luisteren, in een lichtjes bedwelmende sfeer. Wie ervoor openstaat, raakt ervan in trance. En regen of geen regen, dat lukte op Middelheim wonderwel, geholpen door de belichting, die de zangeres soms in het halfduister op het podium liet staan. Een staande ovatie was haar deel en De Biasio keerde terug voor twee bisnummers. Met een heel bijzondere versie van ‘No deal’, het titelstuk uit haar debuutcd, en ‘I’m gonna leave you’ stuurde ze haar enthousiast publiek de nacht in. Net als twee jaar geleden zorgde Melanie de Biasio voor een hoogtepunt op Jazz Middelheim.

In het nieuws