Foto: BELGA

Langemarkse zomerbar zwicht niet voor chantage na ‘seksfeestje’

De zomerbar La Brasa in Langemark laat zich niet intimideren door de chantage van een onbekende briefschrijver. De eigenaars dienen klacht in tegen onbekenden, nadat een anoniem persoon dreigde 800 beelden van een erotisch feestje in de zomerbar openbaar te maken.

De anonieme schrijver eiste het staken van alle evenementen in de bar, maar de uitbaters laten zich niet intimideren blijven open tot 2 september, de voorziene einddatum van de zomerbar.

‘We zijn geschrokken van de dreigementen die door een voorlopig onbekend individu werden verstuurd via mail naar onze zakenpartners en klanten, en die later ook werden verspreid via WhatsApp en de sociale media. En nog meer dan door deze dreigementen zijn we geschokt door het feit dat iemand ons op een sluitingsdag heeft bespied in de beslotenheid van ons eigen terrein. De moeite die hij/zij heeft ondernomen om de beelden te kunnen maken, grenzen aan het onwaarschijnlijke’, openen de uitbaters.

‘Het bewuste feest behoort tot de strikte privé-sfeer en staat volledig los van de zomerbar. Deze laffe daad ervaren wij als een enorme schending van onze privacy en die van onze vrienden. Wij hebben klacht neergelegd tegen onbekenden en rekenen op de politiediensten om de dader(s) te vinden en te vervolgen’, schrijven de uitbaters.

‘We willen de talrijke mensen bedanken die ons de afgelopen uren hun steun hebben betuigd. Bedankt hiervoor, het doet deugd om te ervaren dat velen in dit verhaal het onderscheid kunnen maken tussen de “slachtoffers” en de “criminelen”’, besluit het schriftelijk bericht.

Chantage

Donderdag kwam aan het licht dat een anonieme briefschrijver zich tot de Langemarkse schepen Frank Gheeraert (Open Vld) had gericht en beweerde honderden beelden van een privé-feestin La Brasa te verspreiden onder de klanten en sponsors. Op die beelden zijn een twintigtal schaars geklede en zelfs naakte personen te zien in weinig verhullende poses. De briefschrijver eiste het stopzetten van alle evenementen in La Brasa.

Bron: BELGA

De podcasts van De Standaard