Foto: beste films

De 8 beste films van de week

Wie niet kan kiezen tussen Tom Cruise of Tarkovsky, kan nog altijd naar ‘Dogman’. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Dogman

Van den hond.


Een hondenuitbater wordt in een hoekje gedreven: de regisseur van ‘Gomorrah’ bijt terug met bikkelharde, maar ook ontroerende film over een kleine man met een grote last.

naar de recensie >
Interview met regisseur Matteo Garrone >

 

 

2

Stalker

Droomfabriek in verval.


‘Westworld’, ‘Twin Peaks’, ‘Annihilation’: eens je ‘Stalker’ gezien hebt, blijf je invloeden spotten. Eens je ‘Stalker’ gezien hebt, kun je hem ook niet meer vergeten.

naar de recensie >

 

 

3

Sweet country

Australische western.


Een man op de vlucht voor de gebroken arm der wet: ‘Sweet country’ is een prachtige western over het onrecht dat Aboriginals wordt aangedaan in de uitgestrekte outback van Australië. Regisseur Warwick Thornton is van opleiding chef fotografie en dat is eraan te zien: de eindeloze landschappen, maar ook de mensen komen prachtig in beeld. De zoutvlakte is zo droog dat je er dorst van krijgt.

naar de recensie >
een interview met regisseur Warwick Thornton >

 

 

4

Hereditary

Nergens akeliger dan thuis.


Creepy kind: check. Spirituele séances: check. Familiedrama: dubbelcheck. En toch slaagt ‘Hereditary’ erin om een nieuwe twist te geven aan het horrorgenre die nog lang na je bezoek aan de cinema door je hoofd blijft spoken.

naar de recensie >

 

 

5

Mission: Impossible - fallout

Tom Cruise aan een zijden draadje.


Kan de reeks van ‘Mission: Impossible’ zonder Tom Cruise? Kan Tom Cruise zonder ‘Mission: Impossible’? Recensent Ruben Aerts apprecieerde de manier waarop Tom Cruise zijn leven op het spel zet ter vermaak van het publiek.

naar de recensie >

 

 

6

Supa modo

Superheld in Kenia.


Black Panther is niet de enige superheld in Afrika: in Kenia woont ook een meisje dat nog twee maanden te leven heeft. ‘Voor jong en oud’, oordeelde recensent Orlando Verde.

naar de recensie >

 

 

7

Incredibles 2

Familie superhelden.


Veertien jaar was er nodig eer de familie Incredible wou terugkeren voor nieuwe avonturen. Recensent Ruben Aerts zag hoe animatiestudio Pixar erin slaagt ‘om haar liefde voor animatie aanstekelijk en oprecht te houden’

naar de recensie >

 

 

8

The guilty

Hallo politie.


Een kleine anderhalfuur breng je door met Asger, een geschorste politie-agent die telefoontjes moet opnemen in de alarmcentrale. Zonder muziek en zonder dat ene kantoor te verlaten. En toch is ‘The guilty’ een spannende film die niet alleen op het gemoed, maar ook op het hoofd inwerkt. Want wanneer een vrouw inbelt terwijl ze ontvoerd wordt, geraakt de agent persoonlijk betrokken.

naar de recensie >

 

 

De podcasts van De Standaard