Foto: Getty Images

Asielhonden steken wandelaars dodentocht een hart onder de riem

Dit weekend wandelen 13.000 mensen de dodentocht. Er zullen ook zes asielhonden uit Dierenasiel Gent meewandelen. Met die actie, ‘vier extra pootjes voor de laatste loodjes’, wil het asiel aandacht vragen voor het lot van honden zonder baasje.

Elk jaar worden zowat 450 honden en 1.200 katten binnengebracht bij het Dierenasiel Gent. Het asiel vraagt daarom dat mogelijke baasjes adoptie overwegen voor ze naar de dierenwinkel trekken. Voor een eerste ervaring kunnen wandelaars hun viervoeter ophalen aan de stand van het dierenasiel bij de laatste controlepost. De hond zal met zijn gelegenheidsbaasje meewandelen tot aan de aankomstlijn. Maar er komt ook een begeleider mee die vertelt over de hond en zijn levensverhaal.

‘We zijn altijd op zoek naar baasjes voor onze honden en katten’, zegt woordvoerder Katie Fack van Dierenasiel Gent. ‘We willen mensen bewust maken dat in de asielen heel wat lieve honden en katten wachten op hun gouden mandje. Ze hoeven dus helemaal niet naar de winkel te gaan.’

De dodentocht begint op vrijdag 10 augustus in Bornem.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden