EK ATLETIEK. Twee Borlées naar finale, Jonathan medaillekandidaat

De drie broers Borlée doen woensdagavond een gooi naar een finaleplaats op de 400 meter. Jonathan gaf in de eerste halve finale al het goede voorbeeld en plaatste zich vlot. Dylan werd uitgeschakeld, maar daarna wist ook Kevin zich nog te plaatsen voor de finale.

Jonathan Borlée heeft zich woensdagavond kunnen kwalificeren voor de finale van de 400 meter op het EK atletiek in Berlijn. Jonathan Borlée werd tweede in de eerste halve finale in een beste seizoensprestatie van 44.87. Enkel de Brit Matthew Hudson-Smith was sneller in 44.76. Later woensdagavond komen ook zijn broers Dylan (tweede reeks) en Kevin Borlée (derde reeks) nog in actie in de halve finales van de 400 meter. Jonathan Borlée won in de reeksen zijn serie in 45.19, de beste tijd van alle deelnemers. Zijn persoonlijk record (en ook Belgisch record) is 44.43.

Sterke Dylan uitgeschakeld

EK ATLETIEK. Twee Borlées naar finale, Jonathan medaillekandidaat
Foto: Photo News

Dylan Borlée is er woensdag niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de finale van de 400 meter op het EK atletiek in Berlijn. Borlée werd zesde in de tweede halve finale in een tijd van 45.63. Karol Zalewski won de tweede halve finale in een tijd van 45.11, trager dan Matthew Hudson-Smith (44.76) en Jonathan Borlée (44.87) in de eerste halve finale. Dylan Borlée won in de reeksen zijn serie in 45.84, de tiende tijd van alle deelnemers. Zijn persoonlijk record is 45.55.

Kevin plaatst zich met knappe eindsprint

EK ATLETIEK. Twee Borlées naar finale, Jonathan medaillekandidaat
Foto: Photo News

Kevin Borlée werd in zijn halve finale derde in 45.07, ook voor hem een seizoensbeste. Een sterke eindsprint leverde net geen tweede plaats op, maar zijn tijd was goed voor een finaleplaats.

De finale van de 400m staat vrijdagavond (om 21u05) op het programma. Jonathan heeft met zijn 44.87 de tweede tijd van alle finalisten neergezet, en mag zich dus medaillekandidaat noemen.

Sterke Hanne Claes naar finale 400m horden

Hanne Claes heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de finale van de 400m horden op het EK atletiek in Berlijn. Claes moest in de eerste reeks in 55.75 enkel de Britse Eilidh Doyle (55.16) voorlaten.

De 27-jarige Hasseltse moest in de reeksen niet in actie komen, omdat ze tot de beste twaalf op de Europese ranglijst van dit jaar behoort.

Grillet uitgeschakeld

EK ATLETIEK. Twee Borlées naar finale, Jonathan medaillekandidaat
Foto: Photo News

Justien Grillet heeft zich woensdagavond niet kunnen plaatsen voor de finale van de 400m horden. Grillet werd achtste en laatste in de tweede halve finale in 57.40. De Zwitserse Léa Sprunger (55.04) won de reeks van Grillet.

De 24-jarige Gentse liep in de reeksen een tijd van 56.94, de achtste tijd van alle deelneemsters. Haar persoonlijk record op de 400m horden is 56.31.

Van Puyvelde geeft forfait voor halve finale 400m horden met voetblessure

EK ATLETIEK. Twee Borlées naar finale, Jonathan medaillekandidaat
Foto: Photo News

Margo Van Puyvelde heeft woensdagavond forfait gegeven voor de derde halve finale van de 400m horden op het EK atletiek in Berlijn. Van Puyvelde kampt met een voetblessure. Van Puyvelde liep in de reeksen een tijd van 56.70, de zesde tijd van alle deelneemsters. Haar persoonlijk record bedraagt 55.95.

De finale van de 400m horden staat vrijdagavond (om 20u50) op het programma.

Blessure Orcel

EK ATLETIEK. Twee Borlées naar finale, Jonathan medaillekandidaat
Foto: BELGA

De jonge hoogspringster Claire Orcel heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale. De kwalificatiehoogte was 1m92. Orcel moest de wedstrijd na twee mislukte pogingen op 1m86 verlaten met een blessure. Het was het eerste toernooi voor de talentvolle hoogspringster.

De Belgen hebben woensdag al een bijzonder succesvolle ochtend gekend. Met een hele rits atleten die zich plaatsten voor de volgende rondes.

Bron: BELGA
In het nieuws