Fortnite voor Android op komst, maar niet via Google Play

Spelontwikkelaar Epic Games heeft aangekondigd dat eigenaars van een Android-telefoon er binnenkort Fortnite op kunnen spelen. Maar het schietspel zal niet te vinden zijn in de officiële applicatiewinkel.

Fortnite Battle Royale is gratis en hyperpopulair, vooral bij jongeren. Je neemt het op tegen 99 andere spelers en je moet als enige zien te overleven. En binnenkort zal je het ook op je Android-telefoon kunnen spelen.

Maar omdat Epic Games een ‘zo persoonlijk mogelijke band’ nastreeft met zijn klanten, wil het de applicatie rechtstreeks aanbieden, via een link op de eigen website. ‘Fysieke winkelpunten en tussenpersonen zijn niet meer van deze tijd’, vindt ceo Tim Sweeney. ‘Gamers zullen hier alleen maar voordeel uit halen.’

Uitzonderlijk

Experts vermoeden dat de beslissing van Epic Games er vooral mee te maken heeft dat Google 30 procent van de opbrengst vraagt voor het aanbieden van apps via zijn Play Store. Alleen al daaraan verdiende het bedrijf vorig jaar 20,1 miljard dollar, maar Epic Games heeft duidelijk niet veel zin om daarin bij te dragen.

Hoe dan ook is het aanbieden van een app buiten de Google Play Store uitzonderlijk. Maar het bedrijf rekent erop dat door de populariteit van het spel, voldoende mensen hun weg naar de website zullen vinden. Critici vrezen echter dat heel wat Android-gebruikers in de val gelokt zullen worden door valse aanbieders en zo blootgesteld zullen worden aan malware.

Op iPhones is Fortnite al sinds april beschikbaar. Daar wordt het wel gewoon aangeboden via de App Store.

Bron: The Guardian
In het nieuws